ELLE interjú (1. rész)

Brooklyni otthonában Hilary Duff-al

"Úgy gondolom hogy amióta csak a TV-nél dolgozom, jónak és kényelmesnek érzem amit csinálok"- mondta Hilary Duff, akinek a neve azáltal lett közismert, hogy egy koraérett tinédzsert alakított a Disney LizzieMcGuire című sorozatában. Most, az első "kisképernyős" szereplése után több mint egy évtizeddel, otthagyta a rajzfilmek világát, valami kissé több valósággal megalapozottért. A Darren Star közelgő Younger című sorozata- a Szex és New York alkotójának a legutóbbi ódája a vállalkozó nőkről. Sutton Foster, mint egy negyven éves elvált nő szeretne visszatérni az üzleti világba úgy, hogy közben 2-nak adja ki magát. Ez csak egy felületes bemutatása a sorozatnak, de a 27 éves Duff, aki egy éppen befutó és felfelé törekvő cég nagyágyúját játssza, úgy gondolja hogy minden korosztálynak kedvez majd a film. A New Yorkba átköltözött színésznő beszél az új izgalmas sorozatáról, és nyilvánosság előtti életéről is nekünk.

Tudom, hogy a bemutatott filmed New Yorkban játszódik, de miért éppen Brooklynt választottad?

Igazából sohasem voltam még Brooklynban mielőtt elkezdtem szállást keresni. Éppen itt volt Luca, egy kicsit több teret szerettem volna és ez megadta azt. Kicsit csendesebb. Egy olyan helyes kis környéken élek ahol az élet nem éppen unalmad, de nincs az az őrület sem, hogy mikor próbálnál kimenni a lakásodból  körülötted mindenhol 200-an vannak az utcán.

Jó ideje nem szerepeltél már tv-ben - Nem is említve, hogy eddig Los-Angelesben éltél. Mi volt az a pont, ami eldöntötte hogy fenekestül felforgatod az életedet?

Ez egy show, egyforma korosztályú nőkkel, és ez igazán tetszik. Azt hiszem, ez a férfiaknak is kikapcsolódást nyújthat és a nők minden egyes korosztályával is összeköthető. Mindemellett izgalmas is. Határozottan mondhatom hogy ez a sorozat annyi izgalmat ad majd, amennyit csak lehet. Kicsit ijesztő arra gondolni, hogy az életem gyökerestől megváltozik és New Yorkba költözöm, de ez a város a legfontosabb szereplője ennek a sorozatnak"

Igen... Megláthatjuk majd a pimasz oldaladat. Ott az a mondat az előzetesből, amikor Sutton Foster karaktere azt mondja: "Nem szeretem, ahogyan a férfiak bánnak veled" és te azt vágod oda neki: "Ne ítélj el, Judy bíró"

Ez sokszor megtörténik majd az évadok során. Az én karakterem, Kelsey egy nem túl sikeres kapcsolatba kezd a cég egyik szponzorával. Ő olyan, mint egy átlagos fiatal lány, aki egyedül próbál haladni előre - bár nagyon céltudatos- de nem mindig a legokosabb lépéseket lépi meg. Szóval éppen olyan mint az a korában elvárható. Nem ő az egyetlen, aki lecsúszik a tapasztalatokról, akár jó akár rossz is az. És ez az, amit a fiatalok tesznek.

Mint fiatal anyuka érdekes felfedezni azt, hogy milyen lehet az élet New Yorkban olyan fiatal nőként, akinek nincsenek kötelezettségei?

Ez vicces. Mert az életem soha nem lehet ilyen Ez határozottan csak egy szerep számomra, de számos ponton összekapcsolható az életemmel. Ő határozottan kevesebb- jó értelemben, természetesen. Én egy ismert személy vagyok és az emberek minden lépésemet láthatják. Néha ez nagyon bosszantó, de nagyobb részt úgy élek ahogy akarok és azt teszem, amit szeretnék. Nyilvánvalóan megpróbálom ezt úgy tenni, hogy közben tiszteletbe tartsam magamat, a fiamat és a családomat. Érdekel, hogy mit gondolnak az emberek. De 27 éves vagyok és tudom, hogy fontos a szórakozás. Szóval, igen Kelseynek határozottan gondatlanabb élete van, mint nekem de ez nem ijeszt meg. Ez soha nem lesz az én életem és nem is akarom, hogy az legyen.

Te igazából már hosszú ideje mindig is a reflektorfényben voltál, mégis olyan átlagosnak tűnsz. Hogyan lehetséges ez?

Ez így van. Kicsit furcsának érzem, hogy erről beszéljek mert nem tudom hogyan válaszoljak erre. Nagyon sokan összehasonlítanak más emberekkel, akik befutottak és nem értem hogy miért. Úgy gondolom ennek egy része nekem köszönhető, illetve a családomnak, barátaimnak és akik mellettem voltak. Senki sem hagyta, hogy távol kerüljek vagy másképp bánják a körülöttem lévő emberekkel. Azt hiszem, elég nehéz életem volt. 18 évesen csináltam, amit csináltam, míg a 20 éveseknek csak a személyiségük megismerésével kellene foglalkozniuk. Én ezt a nyilvánosság előtt tettem és ez eléggé bemocskolta a személyiségemet. Egy nagy szünetet kellett tartanom. Így olyan voltam, akit nem érdekelt hogy a legjobb szerepeket kapja vagy hogy a karrierjét építse, csak szerettem volna egy lépést meghátrálni, otthon maradni és élni egy normális 20 éves lány életét.